logo_vit_medium

Pondteam AntiParasit 1L

Pris:
349 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1924349
Typ:
AntiParasit 1L
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Anti Parasit
Dammfiskar kan drabbas av parasiter och då är det viktigt att behandla dem, innan de blir för sjuka. Det finns även en risk att bakterier och svamp får fäste i de sår parasiterna orsakat.

För att underlätta för er att veta när det är just Parasit medicin era fiskar behöver kan ni titta på bilden nedan. Jämför bilden med er fisk och om symtomen då motsvar det nummer som vi har listat nedan är det ett parasitangrepp.

Nedan har vi listat de nr. som motsvara behandling med Parasit medicin:
nr. 3.
nr. 6.
nr. 7.

Kortfattad beskrivning av symtomen:
Vit slemmig beläggning är ofta angrepp av små parasiter (t.ex. Costia) som i ett första skede ska behandlas med medicin mot parasitet. Men då svampsporer kan få fäste i de sår som parasiterna har orsakat på fisken, kan det vara lämpligt att behandla med Svamp medicin efteråt.

Vita prickar ca. 1 mm stora, som kan sitta både i fenor och på övriga kroppen. De kan vara svåra att upptäcka i ett första skede när de inte är så många. Det är en fiskparasit som heter Ichthyophthirius multifilis. De förökar sig snabbt och orsakar sår på fisken där de biter sig fast. Ju tidigare ett angrepp upptäcks och medicineras mot, desto bättre.
Vita prickar ca. 1/2 mm stora, som kan sitta både i fenor och på övriga kroppen. Det kan se ut som om fisken har fått en grå hinna över kroppen, som om den vore insvept i dimma. Det är en fiskparasit som heter Odinium. De förökar sig snabbt. Ju tidigare ett angrepp upptäcks och medicineras mot, desto bättre och färre fiskar behöver insjukna.

Synliga större parasiter. Denna typ av parasit är lättare att upptäcka. Två vanliga sorter är Gälmask som är långsmal och sätter sig som namnet antyder i fiskens gälar. Symtomen brukar vara att fisken andas snabbt och har uppspärrade gällock.

Karplus/Fisklus(Aggulus spp.) är en rund grönaktigt transparent parasit. Den sätter sig på fisken och sticker/sågar ett hål i fiskens hud och där sitter den och suger blod. Den sprutar in ett gift som gör att blodet inte koagulerar, giftet kan vara dödligt för små fiskar eller om en fisk har väldigt många parasiter på sig. Det finns en stor risk att de sår den orsakar kan angripas av svamp eller bakterier. Behandling med medicin mot parasiter i dammen är bäst, då parasiten lägger ägg som finns i dammen. Det är oftast även nödvändigt att upprepa behandlingen för att döda de nykläckta parasiterna.